Pages

Monday, January 31, 2011

Sekufu = Bahagia?

Sesiapa juga yang mencari jodoh dan pasangan masing-masing perlu mengambil kira garis panduan yang telah ditetapkan oleh syariat iaitu, agamanya, budi pekerti, kecantikan, murah mas kahwinnya, subur, gadis dan keturunan yang baik dan bukan dari keluarga yang terdekat.

Bermula dengan sejarah kisah penciptaan Adam dan Hawa, melalui sulbi merekalah keturunan manusia dilahirkan di dunia ini. Pelbagai bangsa, agama, keturunan, darjat, warna kulit dan sebagainya. Mereka ini diciptakan berpasangan-pasangan demi lengkap-melengkapi kehidupan antara satu sama lain, iaitu wanita memerlukan lelaki untuk melengkapi hidup mereka. Begitu juga lelaki. Adalah haram bagi lelaki dan wanita yang bukan muhrim berdua-duaan kerana ia boleh mendatangkan dosa dan fitnah.

Perkahwinan merupakan sunnah Rasulullah SAW dan baginda sendiri menyukai umatnya yang mendirikan rumah tangga, ini ditegaskan dalam sabdanya yang bermaksdud, "Berkahwin adalah sunnahku dan sesiapa yang benci dengan sunnahku maka dia bukan dari umatku." (Diriwayatkan oleh Abu Ya'la)

Melalui ikatan perkahwinan, membolehkan lelaki dan wanita itu bermesra-mesraan. Begitulah berkatnya mereka yang berkahwin. Namun, bagi yang tidak berkemampuan Rasululullah SAW dalam suatu riwayatnya telah bersabda yang bermaksud,

"Maka Rasulullah SAW telah bersabda kepada kami, 'sesiapa antara kamu berkemampuan untuk berkahwin, maka kahwinlah, sebab berkahwin itu dapat menyekat pandangan mata dan menjaga kemaluan. Tetapi sesiapa yang tidak berkuasa maka hendaklah dia berpuasa, sebab puasa itu melemahkan keinginan. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Begitulah mulianya perkahwinan yang mengikut syariat di sisi agama.

Mencari Sekufu Itu Penting?

Dalam melewati alam perkahwinan, isu sekufu antara menjadi topik perbualan dan kadang kala boleh menjadi batu penghalang kepada kelangsungan sebuah kebahagiaan yang diidamkan.

Apabila perkara ini diperbesar-besarkan ia menjadi batu penghalang kepada sesuatu pasangan. Apakah wajar sebuah nikmat bahagia melalui dunia perkahwinan dibatalkan hanya semata-mata tidak sekufu. Apakah mereka yang membicarakan isu sekufu itu, tahu apa pengertian sekufu yang sebenar dan dari sudut mana sekufu itu dinilai. Ada yang hanya mengambil kira sekufu dari sudut kedudukan, rupa paras, kekayaan, dan juga keturunan.

Justeru, sebelum pergi lebih jauh kita harus faham apa itu sekufu. Kufu adalah bahasa Arab, ertinya setaraf. Memang benar dalam perkahwinan ada menitikberatkan mengenai sekufu, seandainya tidak sekufu si anak boleh membantah akan perkahwinan yang cuba dilangsungkan itu. Disebabkan itulah Islam tidak menggalakkan perkahwinan yang tidak sekufu.

Namun begitu, pengertian dan maksud sekufu ini sangat luas dan ia tidak hanya tertumpu pada keturunan sahaja. Disebabkan salah tafsiran itu mereka yang mempunyai kedudukan menolak sesebuah perkahwinan itu hanya kerana tidak sekufu dari segi darjat dan keturunan.

Harus diingat sekufu ataupun kufu yang dititikberatkan dalam Islam ialah kufu dari sudut agama. Seorang lelaki ataupun wanita yang kuat beragama eloklah mencari pasangan yang kuat agama juga.

Soal miskin ataupun kaya sudah menjadi isu yang kecil dan ia tidak patut dijadikan penghalang kepada perkahwinan kerana sebuah kebahagiaan perkahwinan itu, bukanlah terletak pada harta benda, tetapi keserasian dan tanggungjawab masing-masing. Dan tujuan sebenar kufu ini disyariatkan dalam perkahwinan adalah untuk menjamin terjalinnya hubungan suami isteri agar terus baik. Apabila tidak kufu, nanti akan timbul perkara yang tidak diingini akan bangkit pada kemudian hari.

Namun begitu harus diingat, kufu ini sesuai diamalkan jika jodoh itu dicari oleh ibu ayah ataupun orang sekeliling. Namun jika jodoh itu sudah suka sama suka, soal sekufu sudah tidak timbul lagi. Yang penting pasangan masing-masing sanggup menerima kelebihan dan kekurangan mereka.

Sesiapa juga yang mencari jodoh dan pasangan masing-masing perlu mengambil kira garis panduan yang telah ditetapkan oleh syariat iaitu, agamanya, budi pekerti, kecantikan, murah mas kahwinnya, subur, gadis keturunan yang baik dan bukan dari keluarga yang terdekat. Andainya ini diamalkan, sebuah perkahwinan yang dibina itu akan menemui jalan bahagia walaupun pada dasarnya mereka tidak sekufu.

Renungkan sebuah hadis yang diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim, menyebut "Daripada Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi SAW bersabda, 'Wanita itu dikahwini kerana empat perkara sebab hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Hendaklah engkau mendapatkan yang kuat agamanya, nescaya selamatlah kedua tanganmu."


* Credit to ILuvIslam.Com *

Dirimu Satu



[Intro]

I will always loving you, kekasihku..
Dalam hidupku hanya dirimu satu..
I will always need you, cintaku..
Selamanya takkan pernah terganti..

Chorus :
Kumau menjadi yang terakhir untukmu.
Kumau menjadi mimpi indahmu..

Reff :
Cintai aku dengan hatimu.
Seperti aku mencintaimu..
Sayangi aku dengan kasihmu.
Seperti aku menyayangimu..

I will be the last for you..
And you will be the last for me..

[Intro]

I will always loving you, kekasihku..
Dalam hidupku hanya dirimu satu..

Chorus :
Kumau menjadi yang terakhir untukmu.
Kumau menjadi mimpi indahmu..

Reff :
Cintai aku dengan hatimu.
Seperti aku mencintaimu..
Sayangi aku dengan kasihmu.
Seperti aku menyayangimu..

I will be the last for you..
And you will be the last for me..
I will be the last for you..
You will be the last for me..


* As always, this group has superb songs and it suit my feelings towards my SAYANG :) . *

Kerana Gambarmu Begitu Berharga

Weeee!!!! Pagi-pagi lagi dah berweee-wee kan? Ko dengan tak mandi lagi da ngadap benda alah ni. Bukan tak nak mandi, tapi sejukkkk!!! Salji tengah turun kat luar tuu!!! Heh! Verangan la ada salji kat sini :P . Tapi memang betul, lately asyik hujan je. Sejuknya, huh sampai ke tulang. Kalau nak tidur tu, tilamnya kena di-haba-kan dulu. Hahahahaha

Ok-ok ni I nak cerita ni. Cecita cecita :D :P . Epp epp, diam cerita dah nak start ni :P . Last night, he gave me special+surprise pictures :) . The first one was, a picture which he put a headband on the book and he love-shaped the headband. Can you imagine it? Yeahhh! I know you guys will say, 'Ive seen it before!' . But, the picture that he gave me, he made by himself. With all the props (headband and book), and he took the picture by himself too :) . Thanks Sayang! Am really appreciate it ;) . After he snapped it, he edited it by putting our names on the book. Aaahhh and that's why, I keep falling for him more and more now. *Blushing*.

Then the second picture was, in his bedroom ;) . Epp epp jangan fikir bukan-bukan :P . Did you guys know about one kind of lighting that people often take to go to the concert? With the light, you can 'write' it on the sky. Yeahh!!! He wrote those THREE AMAZING AND MAGICAL WORDS by using the light. But, the light could only stands for 15 seconds. So after he wrote it, he rushed to get the camera, then... snap it! ;) . You really touched my heart Sayang :) . I was like, numb and speechless :D .

Even though it looks nothing special for some people, but for me it's very meaningful and really touched my heart. Oh ya, the third picture was, him at night in the middle of 'that' city. He looks soooo thin now. Gym, gym jugak, tapi janganlah sampai kurus macam tu :( . Nanti yang nampak chubby fluffy nya saya jugak :D . *Statement jeles* :P . Urmmm apa lagi ye nak cerita? Tu je la kot for now. If there's anything, I'll share it with you ya friends. Till then, have a nice day ahead :) .

Sunday, January 30, 2011

Insha Allah



Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[chorus]

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[chorus]

Kembalilah....
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...

[chorus]


*Credit to akhifairuzmzmfc.*

Auuwwww dalam lagu ni Maher punya sebutan BM sangat jelas dan tak pelat.
Aduhh I'm melting ;) .

Whhooppss!


I listen to this track on and on.
The rhythm is dope!
But it's has got nothing to do with me ;) .
Enjoy yaww!!


I bust the windows out your car
And though it didn’t mend my broken heart
Ill probably always have these ugly scars
but right now I don’t care about that part.
I bust the windows out your car
After I saw you laying next to her
I didn’t wanna but I took my turn
I’m glad I did it cuz you had to learn

I must admit it helped a little bit
To think of how you'd feel when you saw it
I didn’t know that I had that much strength
But I’m glad you see what happens when
You see you cant just play with peoples feelings
Tell them you love them and don’t mean it
you’ll probably say that it was juvenile
But I think that I deserve to smile ha, ha, ha, ha, ha

I bust the windows out ya car
You know I did it cuz I left my mark
Wrote my initials with the crowbar
And then I drove off into the dark

I bust the windows out ya car ha,
you should feel lucky that was all I did
After 5 whole years of this bullshit
Gave you all of me and you played with it

I must admit it helped a little bit
To think of how you'd feel when you saw it
I didn’t know that I had that much strength
But I’m glad you see what happens when
You see you cant just play with peoples feelings
Tell them you love them but don’t mean it
You probably say that it was juvenile
But I think that I deserve to smile
Bust them windows out yo car
But it don’t come back to my broken heart
You could neva feel I how I felt that day
Until it happens baby you don’t know pain
Ooh Yeah I did it (yeah I did it)
You should know it (you should kno it)
I ain’t sorry (I ain’t sorry)
You deserved it (you deserved it)
After what you did to me (after what you did)
You deserve it (you deserve it)
I ain’t sorry no no ohhh(I aint sorry)
You broke my heart so I broke you car
You caused me pain (you caused me pain)
(So I did the same)
Even though what you did to me was much worse
I had to do something to make you hurt
Oh but why am I still crying
Why am I the one who’s still crying
Oh oh really hurt me baby
really,really hurt me baby

Hey hey hey hey hey
Now watch me you
Now watch me
Oooh I bust the windows out your car.

Saturday, January 29, 2011

Thursday, January 27, 2011

Sentiasa Dalam Hati



You are never far from me Sayang~
Because you are always in my heart and my Doas~

Tuesday, January 25, 2011

Listen To My Words



http://lyricstranslate.com

Listen to my words and believe that you are the one my soul loves
It was a dream that I wished to become true that I would be yours
Bring me close to you and hug me as much as I love you, love me
Who besides you do I care about, my entire soul is with you

I throw myself upon you and I surrender to you
you can say I submitted to you
I feel that I am flying in the sky and the love took me
I am confused and changed as if I am still young
If this is a dream that I am dreaming, I don't want to wake up

A moment of tenderness that I lived the moment I saw you
And I with the loudest voice I said I will be with you
Beside you is my path that I will continue on even if I am in the beginning of my life
I will do the impossible for your love

Rajuk & Cinta

Kalau rajuk Si Puteri Manja
Kanda pantas memujuk rayu
Cubit-cubitan memang sengaja
Agar cinta takkan layu

Monday, January 24, 2011

Mandi Dengan Bantal

Sayanggg!!! Tadi abang bangun pagi termandikan sekali bantal buchuk abang la!

Hahhh??? Laaaa kenapa jadi mcm tu?

Biasalah, pagi-pagi lagi abang selalu dapat arahan :P . Dalam mamai-mamai tu abang terbawak bantal buchuk mandi sekali. Dalam hati abang, " Ishhh kenapa sayang suruh mandikan bantal sekali ". Sekarang tak kering lagilah bantalnya :( .


Hahahahahaha... Goshhh! This is serious. Serious bukan sebab apa, sebab him 'tak boleh' masa tengah mamai, ada orang bagi 'arahan' apa-apa ke. Then mesti dia akan ikut je. Yelah tengah elok bermimpi lagi kan? :D ;)

Saturday, January 22, 2011

Bagi Idea




~ AUUUWWW SWEEEEEEET! ~
~ Pose macam ni pun okay. Bagi idea. ~
~ Nak macam ni jugak :D:D:D ~
~ Dia pun suka pantai. Tak pergi tempat mahal-mahal pun tak apa. ~
~ Janji kita orang happy :D ~

Friday, January 21, 2011

Segala Yang Dia Tahu

3 Kali




Dah 3 kali jadi macam ni.
Sedih la.
Bila tengah-tengah message je, then him akan senyap tiba-tiba.
Once or twice, bolehlah saya consider as, maybe dia penat after balik kerja.
Tapi bila dah 3 kali, and WITHOUT REASONS,... urmm macam-macamlah yang dah terfikir.
Tak kan semalam buat latihan esei BM sampai terlupakan kita ni?
Yes, esei BM.
He can't speak Bahasa fluently.
Malay, Malay tapi tak fasih -.- .
Dah tau baru balik kerja, penat, pergi buat esei tu buat apa?
EEEEEE tak suka la macam ni.
Dalam hati ni rasa nak sembur je him.
Rasa nak marah je him.
Tapi tak sampai hati.
Sebab kesiankan him.
Last-last saya hanya slow talk dengan him.
Then keadaan jadi okay.
If hari-hari macam ni, sakitlah.
Geram.
TERASA HATI~

Wednesday, January 19, 2011

7337



Nice numbers!
Lepas ni nak tengok nombor 7388 lak.
Hehehe.
Adalah sebabnya ;) .

Tuesday, January 18, 2011

BerDOAlah!

KASIH SAYANG MELALUI DOA (1/2)


Bismillah, Walhamdulillah Wassalatu Wassalamu
`Ala Rasulillah, Wa'ala Aalihie Wasahbihie Waman Walaah

(Dengan nama Allah, Segala puji bagi Allah, Selawat dan salam ke atas Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam, keluarga, sahabat dan para pengikut Baginda)

Amalan berdoa di kalangan umat Islam bukanlah suatu perkara yang baru, malahan ianya telah sebati dengan muslimin dan muslimat sejak dari zaman Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam lagi. Baginda telah menunjukkan pimpinan dan ikutan bagaimana berdoa dan mendoakan.

Hukum berdoa adalah sunat (mustahab iaitu digalakkan). Dalam al-Qur’an dan hadis Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam, terdapat suruhan yang memerintahkan supaya berdoa dan memohon kepada Allah Subhanahu wa Ta‘ala ke arah kebaikan, samada dia dalam keadaan senang ataupun susah, di kala suka ataupun duka, secara bersendirian mahupun berjema’ah. Allah Subhanahu wa Ta‘ala berfirman yang tafsirnya :

Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); “Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu.”

(Surah al-Baqarah : ayat 186)

Menurut Imam al-Qurthubi bahawa ayat di atas menunjukkan perintah Allah Ta‘ala supaya sentiasa berdoa dan beribadat kepada-Nya. Ayat ini juga memberi kegembiraan dan kesenangan kepada makhluk Allah kerana dijanjikan bahawa doa-doa tersebut akan dikabulkan. Melainkan ada sebab-sebab lain mengapa suatu doa itu tergantung-gantung atau ditolak.

FirmanNya lagi yang tafsirnya :

“Dan Tuhan kamu berfirman: “Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina.”

(Surah Ghafir: ayat 60)

Telah disebutkan dalam banyak hadis-hadis yang shahih mengenai doa, antaranya ialah sabda RasulullahShallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya :

“Sesungguhnya Allah itu Hidup dan Maha Pemurah, Dia malu jika seseorang mengangkat kedua tangannya kepadaNya lalu Dia mengembalikan (tidak menerima) kedua tangannya (doa orang itu) dalam keadaan kosong serta rugi.”

(Hadis riwayat at-Tirmidzi)

Manakala hadis-hadis berikut diriwayatkan oleh Abu Hurairah Radhiallahu ‘anhu daripada Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam, Baginda bersabda yang maksudnya :

“Tidak ada sesuatu yang lebih mulia di sisi Allah Subhanahu wa Ta‘ala daripada doa.”

(Hadis riwayat Ibnu Hibban)

Sabda Baginda lagi yang maksudnya :

“Barangsiapa yang tidak berdoa kepada Allah Subhanahu wa Ta‘ala, maka Allah murka kepadanya.”

(Hadis riwayat Ibnu Majah)

Sabda Baginda lagi yang maksudnya :

“Akan dikabulkan doa seorang dari kamu selama mana dia tidak terburu-buru mengatakan: “Aku sudah berdoa (kepada Allah), namun doaku belum dikabulkan.”

(Hadis riwayat Muslim)

Mendoakan Orang Lain Tanpa Pengetahuannya

Alangkah indahnya Islam itu apabila menganjurkan supaya umatnya saling doa mendoakan antara satu sama lain, samada orang yang didoakan itu mengetahuinya ataupun tidak, lelaki atau perempuan, yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Ini berdasarkan firman Allah Ta‘ala yang tafsirnya :

“Dan orang-orang (Islam) yang datang kemudian daripada mereka (berdoa dengan) berkata: “Wahai Tuhan kami! Ampunkanlah dosa kami dan dosa saudara-saudara kami yang mendahului kami dalam iman.”

(Surah al-Hasyr: ayat 10)

FirmanNya lagi yang tafsirnya :

“Dan mintalah ampun kepadaNya bagi salah silap yang engkau lakukan, dan bagi dosa-dosa orang-orang yang beriman – lelaki dan perempuan.”

(Surah Muhammad: ayat 19)

Abu Darda’ meriwayatkan bahawa Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda yang maksudnya :

Setiap hamba Muslim yang mendoakan saudaranya pada ketika saudaranya itu tidak ada (tanpa pengetahuannya), maka malaikat akan berkata: “Semoga kamu juga mendapat seumpama (doa) itu.”

(Hadis riwayat Muslim)

Malah doa seorang muslim terhadap saudaranya yang lain tanpa pengetahuannya adalah mustajabberdasarkan hadis Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya :

“Adapun doa seorang Muslim bagi saudaranya yang tidak hadir adalah mustajab. Di sisi kepalanya ada malaikat yang diwakilkan. Setiap kali dia mendoakan kebaikan bagi saudaranya itu, malaikat yang diwakilkan itu pula berkata: “Amin, dan bagimu seumpama apa yang engkau doakan itu.”

(Hadis riwayat Muslim)

Adapun antara orang-orang yang wajar didoakan adalah seperti berikut:

Mendoakan Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam

Mengucapkan selawat kepada Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam, bererti juga mendoakan Baginda. Di samping menunjukkan rasa cinta dan kasih terhadap Junjungan besar itu, berselawat itu juga merupakan perintah AllahSubhanahu wa Ta‘ala yang perlu dilaksanakan sebagaimana firmanNya yang tafsirnya :

“Sesungguhnya Allah Subhanahu wa Ta‘ala dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam (Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam); wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang penuhnya.”

(Surah al-Ahzaab: ayat 56)

Adab Memulakan Doa

Memulakan doa dengan menyebut Allah Subhanahu wa Ta‘ala dan berselawat ke atas Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam merupakan salah satu adab berdoa. Bahkan doa akan tergantung-gantung tanpa selawat.

Ulama telah sepakat mengatakan bahawa sunat memulakan doa dengan menyebut dan memuji AllahSubhanahu wa Ta‘ala, kemudian diikuti dengan berselawat ke atas Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam. Begitu juga apabila menutup atau menamatkan doa tersebut.

Adapun menyebut dan memuji-muji Allah terutama dengan nama-nama Al-Asma’ Al-Husna dan memberi selawat dan salam kepada Nabi, dijelaskan dalam firman Allah Ta‘ala yang tafsirnya:

“Dan Allah mempunyai nama-nama yang baik (yang mulia), maka serulah (dan berdoalah) kepadaNya dengan menyebut nama-nama itu.”

(Surah al-A‘raaf: ayat 180)

Telah diriwayatkan oleh seorang sahabat yang bernama Fadhalah bin ‘Abid Radhiallahu ‘anhu bahawa dia mendengar daripada Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya :

“Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam pernah mendengar seorang lelaki berdoa di dalam sembahyangnya, dia tidak mengagungkan Allah Subhanahu wa Ta‘ala, dan tidak membaca selawat ke atas Nabi, maka Rasulullah bersabda: "Tergesa-gesa orang ini!”

Kemudian Baginda memanggilnya, lalu bersabda kepadanya atau pada orang lainnya: “Apabila seseorang berdoa, maka mulailah dengan mengagungkan Tuhannya dan memujiNya, setelah itu mengucapkan selawat ke atas Nabi, kemudian dia (boleh) berdoa sesudah itu mengikut kehendaknya.”

(Hadis riwayat Abu Daud)

Malah Sayyidina ‘Umar bin al-Khattab Radhiallahu ‘anhu berkata bahawa setiap doa yang tidak dimulai denganberselawat ke atas Nabi Shallallahu ‘alaihi wasallam adalah doa yang terhalang. Sayyidina ‘Umar berkata yang ertinya :

“Sesungguhnya doa itu akan berhenti (tergantung) di antara langit dan bumi tidak boleh naik ke atas, sehingga dia mengucapkan selawat atas Nabi kita Shallallahu ‘alaihi wasallam.”

Come Again



(Nik)
I step off a my gate Monday morning.
habitual traffic around the main station.
People on one or the other side of the law.
Follows no wonder with from above.

(Jay)
For down here tell me the front pages.
That whole world is going the wrong way.
I try not it to believe everything I lÊser.
Samples pA pA believe the best in people.

(Nik)
There are four men on a staircase stone.
Blank looks, Heroin.
The town is growing, Throwing shadows.
The city can turn life into pieces.

(Jay)
So how can I think of the money I need.
and the housing market is facing mounting now.
Pulls the hood over his head, goes over the road.
for mon ik it looks like rain.

(Chorus)
Where does it come from, where does it go.
Those you meet on the way up you will meet on the way down.
I can make it all better when I come back.
are you sure we made enough of love.
Where does it come from, where does it go.
Those you meet on the way up you will meet on the way down.
I can make it all better when I come back.
are you sure we made enough of love.

(Nod)
What about teenage girls who fails their youth
gives their body for a Dom Perignon,
leaving their job for being famous
partly because you sold them the dream

(Jay)
What about her I know there so hard and resist
what is it that makes her boyfriend unfaithful
what are we running from what we achieve.
and will forget who we are when we reach our goal.

(Nik)
I have thoughts for ten, thinking things broken.
I have stepped on others I've been jealous.
In 2001 I voted pa Fogh.
But I know better now.

(Jay),
and clubs filled with people.
be filled with drugs which of course will fight.
and a fist became a knife.
there was a gun there was a next life

(Nik)
But there is one thing I do not it brings.
this country should have leveled off.
Call me when love is here.
I am progressing on my daughter calling.

(Chorus)
Where does it come from, where does it go.
Those you meet along the way up you will meet pa way down.
I can make it all better when I come back.
are you sure we made enough of love.
Where does it come from, where does it go.
Those you meet on the way up you will meet on the way down.
I can make it all better when I come back.
are you sure we made enough to love.

Uh oh Uh oh Uh oh

and tell me we had invested enough pa love

Uh oh Uh oh Uh oh

I know there are bigger things in the world to deal with a

Uh oh Uh oh Uh oh

but I start with my own world today.