Pages

Sunday, January 31, 2010

Im Engaged!!! No I Mean WE!!! Me,Jiji,Pa'an & Mimi



I got engaged just now!!!! Weeeee!!! Yes Im engaged!!!

Semuanya secara rushing. Tak plan apa-apa pun. Beli cincin pun tergesa-gesa. Ye lah kalau boleh biarlah cincin tu ekslusif dan nampak mahal walaupun harganya murah. Tapi tu lah everything is moving so fast.

Mula-mula plan nak jalan-jalan je. Lepas tu masa tengah temankan housemates beli brooches nampak pula cincin. I called dia. Cakap ada cincin cantik. Terus dia suggest jom lah beli terus. Aaaa excited sungguh masa tu.

But masa tu dia dengan kawan-kawan lain. Tengah membeli kat booth mana entah. Jadi puas lah tunggu punya tunggu punya tunggu. Sebab dia tak jelas kat mana Zafi duduk. Last-last si Jiji tanya. Puas juga lah asyik call je. Sebab asyik tak jumpa. Finally Zafi suruh mereka stay di situ biar Zafi cari. Habis cerita.

Bila dah sampai kat dia orang, nak tahu dia orang tengah buat apa? Pilih cincin juga!!! Auwww!!! Terus mereka suggestkan cincin itu lah cincin ini lah. But size untuk Zafi tak ada. Size untuk jari manis. Paling kecil sizenya 17. Tapi tu pun still besar untuk jari manis ni. Last-last dia cakap pakai kat jari tengah lah. I ikut je. Hehehe...

Lepas beli terus pakai. Dan....surprise!!! Kami BEREMPAT dah bertunang!! Hahahaha. ZAFI, JIJI, PA'AN & DIA. Dia yang dimaksudkan ialah MIMI. Mimi yang beria sangat nak beli cincin ni. Sebab our friendship's rings since we're in sem two dah hilang. Jadi sebagai ganti nak beli lah yang baru. Dulu hanya Zafi, Jiji dan Mimi je yang pakai friendship's rings tu. Kali ni kami masukkan Pa'an pula. Tapi design untuk Zafi and Mimi tak sama macam Jiji dan Pa'an.

Mereka berkenan rings tu jadi mereka beli lah sama design. While mine pula sama macam Mimi punya. Haih tak pasal-pasal kami berempat bertunang sesama sendiri. Oh family ku, anakanda mu ini sudah bergelar tunangan orang. Hahaha...Kenja betul.

Yang tolong bayarkan Pa'an. Tolong je. Tapi keluar duit sendiri-sendiri lah. Siapa lah nak copkan duit free-free untuk kami ni kan? Jadi guna duit sendiri lah. Heee :) Ha lepas bayar rings tu, Pa'an terus ajak snap pictures (Guna DSLR D3000 Pa'an tau. Jangan main-main). Auwww dan-dan tu juga depan orang kita orang bergambar. Bertunang depan booth pun jadi. Haih. Huh bila tengok pictures tu memang cantik lah. *Kalau lah memang betul Zafi bertunang dengan lelaki...* oooo ok-ok stop it Zafi. Stop it.

And malam tadi last Open Day kat Kolej Za'ba. Rings tu jugalah kami beli sebagai kenangan and hopefully our friendship will last forever.

* To Jiji, Mimi, & Pa'an I really had a good time last night with you girls. Keep the ring nicely.* *HUGS*

2 comments:

  1. hehe...best story u..huhu...

    hope xilang lg cincin nie ea..*big hug*

    ReplyDelete